Denne type kanel er fra Sri Lanka og kaldes også for Ceylon-kanel (Cinnamonum zeylanicum eller Cinnamomum verum). Den anses for at være den bedste kaneltype, og den har en dyb, aromatisk og sød smag. Udover de aromatiske egenskaber, der er den primære årsag til at denne type kanel anvendes i den vestlige verden, så er Ceylon-kanel blevet anvendt gennem årtusinder i Asien og af de gamle grækere siden 400 f.Kr.
Der findes flere kanelsorter. Den type vi kan købe i butikkerne er stort set altid cassia-kanel fra Kina.
Engang var kanel så eftertragtet at den blev dyrere end guld. Kanel er barken på kaneltræet, som skrælles af og rulles i stænger efter tørring i solen. Man skelner mellem ægte kanel og cassia-kanel og kan nemt se forskel på tykkelsen på barken. Ceylon-kanelen er en smule lysere og tyndere end cassia-barken, som kan være flere millimeter tyk. Problemet med cassia-kanelen, som er meget billigere, er at den indeholder store mængder af det giftige stof kumarin, som kan skade leveren. Ceylon-kanelen indeholder derimod kun en brøkdel kumarin.
Personer som anvender store mængder kanel bør derfor udelukkende anvende Ceylon-kanel.
Økologisk Ceylon-kanel (Cinnamonum zeylanicum).
HNBSE-QK-150
Udfyld felterne nedenfor og tryk så på "Gem". Din revision vil da blive publiceret for alle kunder. Vi forbeholder os retten til at fjerne revisioner med indhold, som anses for værende stødende, eller som vi bedømmer ikke relevante.
Närokällan Kollagen Peptider Närokällan