Jordmandler er rige på vitaminer, mineraler og fibre og er glutenfri. Kulhydratindholdet består primært af stivelse og fedtsyrer er ligner olivenoliens. Mandlerne har et lavt GI (glykæmisk indeks). Det er plantens rodknolde, der kaldes for jordmandel eller ”chufa” på spansk. Den rå rodknold har en lidt sej konsistens når den tygges og smager som en mellemting mellem kokos og mandel. Jordmandler kan anvendes rå eller tilberedte. De rå tørrede knolde kan spises som de er (gerne lagt i blød for at få en blødere konsistens) eller males til mel, som kan bruges ved bagning. Produktet kan anvendes på samme måde som almindelige mandler. Man kan også presse olien ud af jordmandel. Det traditionelle er dog at lave en såkaldt ”horchata de Chufa”, der er en sund og næringsrig drik. Horchata de Chufa er jordmandel blendet med vand til en jordmandelmælk og er en traditionel drik i Valencia-området. Drikke serveres afkølet. Jordmandel (internationalt også kendt som tigernut eller chufa) er et halvgræs med velsmagende og næringsrige rodknolde. Der findes mange varianter af jordmandel og visse kan dyrkes i de nordiske lande. Jordmandel er en meget gammel kulturvækst, der kan spores 4000 år tilbage i tiden til Egypten. Dermed er den en af de ældste kendte dyrkede afgrøder i verden.
HCRE0-ZX-500
Udfyld felterne nedenfor og tryk så på "Gem". Din revision vil da blive publiceret for alle kunder. Vi forbeholder os retten til at fjerne revisioner med indhold, som anses for værende stødende, eller som vi bedømmer ikke relevante.
Goji Golden Stora Tibetanska Rawpowder
Chia frö EKO Rawpowder
Chiafrö Svarta RAW&EKO Mother Earth
Krassefrö EKO GEO