Glat burre-rod er rig på calcium, klorogensyre, flavonoider, jern, inulin, lakton, polyacetylenes, kalium, harpiks, garvesyre og taraxosterol. Klorogensyre er samme stof som findes i grønne kaffebønner, og flavonoider er en kemisk forening, der er effektiv som antioxidanter. Inulin er et sværtfordøjeligt kulhydrat, som vi mennesker ikke kan nedbryde, og som derfor ikke påvirker vores blodsukker. Derimod fungerer inulin som føde for gavnlige tarmbakterier. Bladene på glat burre er store og brede men uden torne, og planten er i familie med artiskok. Bør ikke indtages under graviditet.
Opbevares tørt og mørkt. Hæld 2,5 dl kogende vand over 1-2 tsk. urter og lad blandingen trække i 5-10 minutter.
Økologisk dyrket glat burre.
HK0ZI-8O-100
Udfyld felterne nedenfor og tryk så på "Gem". Din revision vil da blive publiceret for alle kunder. Vi forbeholder os retten til at fjerne revisioner med indhold, som anses for værende stødende, eller som vi bedømmer ikke relevante.
Örtagubben Hibiskus Örtagubben
Örtagubben Läkemalva Örtagubben